27 Nisan 2013 Cumartesi






: İSTEK+
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 2 (200 MB)


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Bundan 9-10 yıl kadar önce bir oyun çıktı, Hard Truck. İlk tır simülasyonuydu. Zamanının iyi oyunlarından sayılırdı. Ben şahsen çok sevmiştim ve oynamaktan zevk alıyordum. Daha sonra işin suyunu çıkardı Hard Truck yapımcıları. Art arda yeni oyun çıkardılar ve o güzelim oyunu, berbat devam oyunlarıyla gölgede bıraktılar. Bu tür simülasyonları sevenler şöyle güzel bir oyun oynamaya hasret kalmışlardı ki SCS Software ilaç gibi bir oyun çıkardı. Euro Truck Simulator , tır oyunlarının en yenisi. Daha 1-2 ay önce çıktı ve şimdiden severleri oldu.

Aslında ETS (Euro Truck Simulator) öyle her oyuncunun seveceği bir oyun değil. Sadece bu türe ilgi duyanlara hitap ediyor. Fakat benzetim oyun dünyasına yeni hayranlar kazandırabilir. Yani siz böyle oyunları sevmezsiniz ama sonra oynarsınız ve beğenirsiniz, işte ben onlardan biriyim.

Tırımızı seçtikten sonra sürücü koltuğuna geçiyoruz. Önce sol tarafta kısaca hangi tuşların ne işe yaradığına dair bilgiler çıkıyor. Motor çalıştırma tuşu, navigasyon tuşu vs. Nereden mal alacağımız, nerelerde dinlenebileceğimiz ve bunun gibi şeyler de küçük simgeler yardımı ile bize öğretiliyor. Oyunda farklı birkaç tane kamera açısı var. Kokpit kamerası, tepe kamerası vs. Ben genelde kokpit kamerasını kullandım, ancak tepe kamerası bazı yerlerde daha çok işe yarıyor. Her şehirde firmaların ana depoları mevcut. Biz buralardan mal alıp bir başka şehre götürüyoruz. Taşıdığımız ürünler firmadan firmaya değişiyor. Peynir, dondurma, yoğurt, şeker, petrol, meyve ürünleri, elektronik ürünler ve buna benzer birçok ürün çeşidimiz var. Bunlardan birini seçip götüreceğimiz şehri de seçerek işe koyuluyoruz. Bize ürünlerin bulunduğu bir römork veriliyor. Bu römorku tepe kamerası yardımı ile aracımıza monte ediyoruz.

Yolu tarlamız gibi kullanamıyoruz. Yolda giden diğer araçlar da mevcut. Onlara çarptığımız zaman hem aracımıza hem de mallara zarar gelebiliyor. Bu nedenle alacağımız paranın bir kısmını geri iade etmek durumunda oluyoruz. Trafik kurallarına da uymazsak ceza ödüyoruz. Kırmızı ışıkta geçince, hava karardığında ışıklarımızı yakmayınca, ters yola girince, kaza yapınca ve hız sınırını aşınca para cezasına maruz kalıyoruz. Gerçi C sınıfı tır ile hız sınırı aşmak pek de kolay değil ama yokuş aşağı bunu başardığımız olabiliyor.

ETS türüne hoş yenilikler getiren bir yapım. Simülasyonları sevenler ETS’yi de seveceklerdir, bu türden hoşlanmayanlar da bu oyunu ara sıra oynayıp keyif alabilirler. Fakat uzun süreli oynanacak bir oyun değil. Hep aynı şeyleri yapmak oyuncuyu biraz sıkabilir. Gerçi uzun yollarda radyo dinleyebilsek çok iyi olurdu ama neyse. Dediğim gibi ara sıra oynamak ve keyif almak için ideal bir yapım olan Euro Truck Simulator, sizlere tavsiye edebileceğim bir oyun.



Euro Truck Simulator Full İndir ;

1 yorum :